Nail Arıkdal – Dünden Bugüne Yaşayan Büyük Türk Mutfağı (2009)

‘Dünden Bugüne Yaşayan Büyük Türk Mutfağı’nda yüzlerce yemek tarifi veren Nail Arıkdal, yemek yapmanın püf noktalarını ve Türk mutfağına dair merak edilenleri anlatıyor.

Türk mutfağı hakkında bir girişle kitabına başlayan Arıkdal, Osmanlı saray mutfağı, Türk yemeklerinin isimleri, ekolojik tarım, yemek pişirme sanatında etler, mutfakta kullanılan terimler ve pişirme biçimleri gibi konuları anlatıyor.

Kitap ardından, et sularından salçalara, dövme yemeklerden yumurta yemeklerine, balık yemeklerinden kırmızı etle yapılan yemeklere, kanatlı hayvanların etiyle yapılan yemeklerden sakatatla hazırlanan yemeklere ve sebze yemeklerine, 700’e yakın yemeğin tarifini veriyor.

Çalışma, Zuhal Arıkdal’ın katkılarıyla da ortaya çıkmış.

  • Künye: Nail Arıkdal – Dünden Bugüne Yaşayan Büyük Türk Mutfağı, Doğan Kitap, yemek, 518 sayfa
Reklamlar

Yayınlayan

Kitap Kokusu

Kitap Kokusu’nda, kitaplarla ilgili kısa tanıtımlara yer veriliyor. Her kitabı değil, türünün en iyisini sunmayı amaçlıyoruz. Okurların blogu daha rahat kullanabilmeleri için, kitap türüne, yazarına, yayımlandığı yıla, yayınevine ve barındırdığı temalara göre kategorilere ayrıldı, etiketlendi. Blog, her gün yeni kitaplarla zenginleşecek… İyi okumalar… E-posta: kitapkokusutr@gmail.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.